Categorie archief: Onder 16

Voorjaarsbijeenkomst: 12 april bij De Zouaven

Op donderdag 12 april is de voorjaarsbijeenkomst Jeugdvoetbal West I. Graag nodigen wij jullie uit voor deze bijeenkomst (evaluatie indelingen voorjaar & vooruitblik indelingen najaar).

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: voetbalvereniging De Zouaven, Sportpark De Kloet, Raadhuislaan 12, 1613 KR Grootebroek.

Klik hier voor het nieuwsbericht op de districtssite. Hier vind je ook de agenda.

Wil je uiterlijk 9 april laten weten of je bij deze bijeenkomst aanwezig bent? Dat kan door een mailtje met daarbij je naam, je functie en de verenigingsnaam te sturen naar: west1-competitie-veld@knvb.nl.

Let op: Aanvang Najaarsbijeenkomst 2017 om 19:30 uur!

Zoals eerder gemeld vindt op donderdag 16 november a.s. de Najaarsbijeenkomst 2017 plaats. Door het drukke programma op de KNVB Campus moeten wij de aanvangstijd wijzigen naar een uur later: 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur).

Tot dusver hebben we gemerkt dat dit voor veel verenigingsleden goed uitkomt in verband met de reistijden.

Mocht dit de mogelijkheid bieden om alsnog te komen, meld je dan aan door een mail te sturen naar: west1-competitie-veld@knvb.nl. Vermeld hierbij je naam, verenigingsnaam en functie.

Voor deze bijeenkomst nodigen wij bestuursleden, technische kader en wedstrijdsecretarissen van verenigingen uit. De bijeenkomst wordt gehouden op de KNVB Campus aan de Woudenbergseweg 56 in Zeist. Er is gratis parkeergelegenheid op parkeerplaats P1.

Jeugdvoetbal West1 Najaarsbijeenkomst 2017

Op donderdag 16 november a.s. vindt de Najaarsbijeenkomst 2017 plaats. Voor deze bijeenkomst nodigen wij bestuursleden, technische kader en wedstrijdsecretarissen van verenigingen uit. Aanvang is om 18:30 uur; inloop vanaf 18:00 uur.

De bijeenkomst wordt gehouden op de KNVB Campus aan de Woudenbergseweg 56 in Zeist. Er is gratis parkeergelegenheid op parkeerplaats P1.

Tijdens de bijeenkomst worden de nieuwe werkgroepleden geïntroduceerd en wordt een aantal actuele onderwerpen besproken: Indelingen voorjaarscompetities 2018, promoten van JO12/JO14/JO16 competities en de wedstrijdvorm JO12 Talenten seizoen 2018/2019. Zie verder: Agenda werkgroep Jeugdvoetbal West I d.d. 16-11-17 KNVB Campus.

Nog niet aangemeld? Doe dat dan nog even snel door een mail te sturen naar: west1-competitie-veld@knvb.nl. Vermeld hierbij je naam, verenigingsnaam en functie.

Voorjaarsbijeenkomst 2016: Notities

Op 19 april vond onder grote belangstelling de voorjaarsbijeenkomst van de Werkgroep Jeugdvoetbal West 1 plaats. Gastheer was ditmaal RKAV Volendam, waar we ruim 75 belangstellenden mochten verwelkomen.

Competitiezaken:

  • De naamgeving van de categorieën gaat in West 1 per 2016-2017 veranderen. De F-pupillen heten voortaan Onder-09, de E-pupillen heten Onder-11, de D-pupillen heten Onder-13, de C-junioren heten Onder-15, de B-junioren heten Onder-17 en de A-junioren heten Onder-19.
  • De competities voor eerstejaars (Onder-8, Onder-10, Onder-14) kennen vanaf 2016-2017 een open inschrijving. Alle clubs kunnen vanaf het nieuwe seizoen daardoor alle teams bestaande uit eerstejaars spelers (“selectie” dan wel “breedtesport”) hiervoor inschrijven. Ook Onder-16 en Onder-18 wordt opengesteld voor inschrijving. Clubs die een of meerdere eerstejaars teams hebben, kunnen dus voor deze competities kiezen als ze dat willen.

Technische zaken:

  • Het KNVB-onderzoek naar optimale wedstrijdvormen voor pupillen is bijna afgerond. In West 1 wordt in de eerste helft van volgend seizoen een aantal nieuwe wedstrijdvormen in pilot-vorm samen met clubs uitgevoerd. Er worden twee toernooi-weekends georganiseerd en er komt een kleine schaduwcompetitie (naast de reguliere competitie). Clubs die willen meewerken en -helpen aan de pilots, kunnen zich aanmelden.

Werkgroep Talentencompetities:

  • De werkgroep Talentencompetities wordt in 2016-2017 uitgebreid. Zowel m.b.t. competitiezaken als technische zaken is er ruimte voor nieuwe leden. Kandidaten kunnen zich aanmelden.

Meer informatie in onderstaande documenten.

Onze hartelijk dank gaat uit naar Jaap Schilder en het gastvrije team van RKAV Volendam voor de ontvangst.

bijeenkomst JeugdVoetbal West 1_160419

Optimale wedstrijdvormen pupillen – werkgroep West I

Lees hier het persbericht van de KNVB over de nieuwe aanduidingen van de categorieën in het jeugdvoetbal http://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/18082/nieuwe-aanduidingen-in-het-jeugdvoetbal

Voorjaarsbijeenkomst 2016: Agenda

Het belooft 19 april een zeer interessante bijeenkomst te worden. Komt dus allen naar Volendam. Onderstaand de agenda.

KNVB en werkgroep informeren alle clubs over de competitiezaken 16-17. In het nieuwe seizoen kunnen er meer teams en meer geboortejaren meedoen aan de inmiddels bekende competities ‘op geboortejaar’ (Onder-8, Onder-9, Onder-10, etc.). Hoe en wat precies, dát komt 19 april aan de orde in Volendam.

Ook zijn er, net als deze winter bij v.v. Jonathan, voetbaltechnische KNVB-professionals aanwezig. Er is een terugblik op alle onderzoeken in 15-16 naar nieuwe wedstrijdvormen voor (met name) pupillen. In 16-17 wordt op grotere schaal gestart met een aantal pilots. Tijdens de voorbereiding, tijdens vrije weekends en in de herfstvakantie. Hoe dat in zijn werk gaat en hoe clubs mee kunnen doen, ook dat komt 19 april aan de orde.

Komt allen, en wederom geldt: hoort en zegt ’t voort naar andere clubs. Aanmelden graag (zie agenda) bij KNVB competitieleider Wesley Lagerwey via wesley.lagerwey@knvb.nl.

Agenda werkgroep Jeugdvoetbal West I d.d. 19-4-16 RKAV Volendam

Aanmelden teams 15-16

Aanmelden van teams voor de talentencompetities staat open voor alle clubs in West 1. Inschrijven gaat via Sportlink, net zoals alle teams van de vereniging worden ingeschreven.

E9x9: kies in Sportlink voor E Hoofdklasse.

Onder-10, Onder-12, Onder-14 zaterdag: kies in Sportlink voor Onder-10, Onder-12 resp. Onder-14. Geef in het opmerkingenveld het niveau van het team aan: hoog, midden of laag. Is het niet mogelijk Onder-10, Onder-12 of Onder-14 te selecteren, schrijf dan in de 2e klasse in en zet in het opmerkingenveld “Onder X”.

Noot: onder-10 speelt 7×7.

Onder-8, Onder 9 (beide op zaterdag), Onder-14 zondag: dit zijn in 2015-2016 nog pilot competities. Wie mee wil doen schrijft via Sportlink het team in de 2e klasse in en vermeld in het opmerkingenveld “Onder X”. Aanvullend het verzoek om de werkgroep over jullie inschrijvingen te informeren. Dat kan via onderstaand contactformulier.

Onder 16 zaterdag of zondag: het is nog niet bekend of er voldoende clubs zijn die aan deze pilot mee willen doen. Er kan dus niet ingeschreven worden via Sportlink. Wel kunnen alle geïnteresseerde clubs hun interesse via onderstaand contactformulier kenbaar maken. Bij voldoende interesse wordt contact opgenomen en een pilot gestart.

Medio juli worden alle ingeschreven teams op deze website gepubliceerd. Controleer dan nog even of al jullie teams zijn verwerkt zoals jullie dat bedoeld hebben.

Teams uit andere districten kunnen contact opnemen met de competitieleider in hun district.

Agenda zomerbijeenkomst

Dinsdag 19 mei vindt de zomerbijeenkomst van de KNVB Talentencompetities plaats bij WV-HEDW, Radioweg 86 te Amsterdam. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Hou rekening met de wandelafstand parkeerplaats-kantine.

Uitgenodigd zijn de technische- en bestuurlijk verantwoordelijken voor de teams en/of jeugdafdelingen van de clubs die meedoen of mee willen doen aan de talentencompetities. Onderstaand de agenda.

Agenda zomerbijeenkomst 2015

Notulen_KNVB_clubs_winterbijeenkomst 150204

O16 in 2015-2016 ?

Eén van de agendapunten tijdens het overleg van 19 mei is “Onder 16”. De wintervergadering liet zien dat een aantal clubs interesse heeft om in 2015-2016 in competitieverband te spelen tegen elkaar met teams bestaande uit eerstejaars B-junioren. Een aantal clubs speelt met de B op zaterdag, andere op zondag. Er zijn verschillende mogelijkheden: een aparte O16 poule op zondag, een O16 poule op zaterdag, geen poule maar juist elkaar opzoeken voor oefenwedstrijden (al dan niet in toernooivorm), al het voorgaande, geen van het voorgaande. Oproep aan alle clubs om er vast over na te denken. Eerste vragen en suggesties kunnen al via deze site gesteld worden door op dit artikel te reageren.

Relevante links:

Informatie bijeenkomst 19 mei en Notulen winterbijeenkomst clubs en KNVB

 

19 mei bijeenkomst

WV-HEDW is gastheer van de voorjaarsbijeenkomst voor clubs die deelnemen (of willen deelnemen) aan de KNVB talentencompetities. Deze bijeenkomst gaat over het seizoen 2015-2016 en is bedoeld voor (technisch) coördinatoren van F-, E-, D-pupillen, C- en B-junioren.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 mei 2015. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Radioweg 86
1098 NJ Amsterdam

WVHEDW