O16 in 2015-2016 ?

Eén van de agendapunten tijdens het overleg van 19 mei is “Onder 16”. De wintervergadering liet zien dat een aantal clubs interesse heeft om in 2015-2016 in competitieverband te spelen tegen elkaar met teams bestaande uit eerstejaars B-junioren. Een aantal clubs speelt met de B op zaterdag, andere op zondag. Er zijn verschillende mogelijkheden: een aparte O16 poule op zondag, een O16 poule op zaterdag, geen poule maar juist elkaar opzoeken voor oefenwedstrijden (al dan niet in toernooivorm), al het voorgaande, geen van het voorgaande. Oproep aan alle clubs om er vast over na te denken. Eerste vragen en suggesties kunnen al via deze site gesteld worden door op dit artikel te reageren.

Relevante links:

Informatie bijeenkomst 19 mei en Notulen winterbijeenkomst clubs en KNVB

 

Een gedachte over “O16 in 2015-2016 ?

 1. Heel goed initiatief. Spelers opleiden in de zoveel mogelijk zelfde leeftijdscategorie. (uitzonderingen daargelaten)
  De aanloop van de Onder 10,12 en 14 competities duurde ook even.
  De praktijk laat zien dat dit prima competities zijn met veel meer maatwerk.
  Een competitie met Onder 16 teams is een logische verlengstuk hiervan. (Onder 18 en Onder 20 zouden het plaatje helemaal compleet maken)
  Met de Onder 20 de jeugdopleiding twee jaar verlengen (ook hier uiteraard individueel uitzonderingen daar gelaten) levert betere spelers op bij je senioren en minder spelers die gaan stoppen.

  Rene Mosch
  HJO Fortuna Wormerveer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *