Voorjaarsbijeenkomst 2016: Notities

Op 19 april vond onder grote belangstelling de voorjaarsbijeenkomst van de Werkgroep Jeugdvoetbal West 1 plaats. Gastheer was ditmaal RKAV Volendam, waar we ruim 75 belangstellenden mochten verwelkomen.

Competitiezaken:

 • De naamgeving van de categorieën gaat in West 1 per 2016-2017 veranderen. De F-pupillen heten voortaan Onder-09, de E-pupillen heten Onder-11, de D-pupillen heten Onder-13, de C-junioren heten Onder-15, de B-junioren heten Onder-17 en de A-junioren heten Onder-19.
 • De competities voor eerstejaars (Onder-8, Onder-10, Onder-14) kennen vanaf 2016-2017 een open inschrijving. Alle clubs kunnen vanaf het nieuwe seizoen daardoor alle teams bestaande uit eerstejaars spelers (“selectie” dan wel “breedtesport”) hiervoor inschrijven. Ook Onder-16 en Onder-18 wordt opengesteld voor inschrijving. Clubs die een of meerdere eerstejaars teams hebben, kunnen dus voor deze competities kiezen als ze dat willen.

Technische zaken:

 • Het KNVB-onderzoek naar optimale wedstrijdvormen voor pupillen is bijna afgerond. In West 1 wordt in de eerste helft van volgend seizoen een aantal nieuwe wedstrijdvormen in pilot-vorm samen met clubs uitgevoerd. Er worden twee toernooi-weekends georganiseerd en er komt een kleine schaduwcompetitie (naast de reguliere competitie). Clubs die willen meewerken en -helpen aan de pilots, kunnen zich aanmelden.

Werkgroep Talentencompetities:

 • De werkgroep Talentencompetities wordt in 2016-2017 uitgebreid. Zowel m.b.t. competitiezaken als technische zaken is er ruimte voor nieuwe leden. Kandidaten kunnen zich aanmelden.

Meer informatie in onderstaande documenten.

Onze hartelijk dank gaat uit naar Jaap Schilder en het gastvrije team van RKAV Volendam voor de ontvangst.

bijeenkomst JeugdVoetbal West 1_160419

Optimale wedstrijdvormen pupillen – werkgroep West I

Lees hier het persbericht van de KNVB over de nieuwe aanduidingen van de categorieën in het jeugdvoetbal http://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/18082/nieuwe-aanduidingen-in-het-jeugdvoetbal

15 gedachten over “Voorjaarsbijeenkomst 2016: Notities

  1. Hi Menno. Ja, in het nieuwe seizoen heet de E dus Onder-11. Dus hoofdklasse Onder-11 is 9×9, 1e klasse en lager Onder-11 is 7×7. Groet, Robert

    1. Hi Menno. Ja hoor, inschrijven voor 9×9 kan nog net zoals dit seizoen. Ipv E hoofdklasse kies je voor Onder-11 hoofdklasse. Dat is t enige verschil. Gr Robert

 1. Is het mogelijkheid een dispensatie speler voor volgend seizoen erbij te hebben bij o11 met geboortejaar 2005 (hoofdklasse)? Overigens niet als doel het elftal te versterken maar voor deze speler zou het voor zijn ontwikkeling gunstig kunnen zijn.

  1. Hi Job. Voor de talentencompetities waaronder 9×9 in FD onder-11 hoofdklasse is afgesproken geen spelers op te stellen uit een ouder geboortejaar. Gr Robert

 2. Hoe moet ik mij dit voorstellen als wij bij de club 4 1e jaars A-junioren hebben met ingang van het seizoen 2016-2017, maar dan dus te weinig spelers hebben om een A team in te kunnen schrijven. Hoe gaat het dan met dispensaties? Is het dan de bedoeling om spelers alleen uit het zelfde geboortejaar in een team te plaatsen? Dat gaat nooit lukken bij ons met de oudere jeugd. De huidige MD1 zal volgend seizoen in de jongenscompetitie willen gaan voetballen, ze zijn 2e jaars. Moeten we ze dan inschrijven als bijvoorbeeld C3M, of gaan ze dan in de D jongenscompetitie voetballen?

  Wedstijdsceretaris vv SVIJ

  1. Beste Marco. Dank voor je reactie. In je voorbeeld kun je bv een team samenstellen met tweedejaars B junioren en de 4 eerstejaars A junioren en dat team inschrijven voor Onder-18. Er zijn daarnaast dispensatie mogelijkheden om een onder-18 speler in een onder-17 team te laten spelen. Net zoals er nu A junioren dispensatie kunnen krijgen om in de B junioren te spelen. De details weet de competitieleider A en B (zoals het dit seizoen nog heet). Ook kan hij je antwoorden op je vraag over de meiden. Groet, Robert

 3. Ik mis in het schema meidenteams voor huidige F en E; MO11 en MO9. Neem toch aan dat wel de bedoeling is dat aparte meidencompetitie blijft zoals die er nu ook al is?
  En zijn de dispensatieregels aangepast voor deze nieuwe opzet?

  1. Hi Ester. Vwb het meidenvoetbal kun je het beste even het KNVB persbericht op de site lezen of even mailen met de competitieleider. Groet, Robert

 4. Ik lees dat er bij o11 9×9 verschillende poules zijn waarvan poule 1 en 2 de sterkste. Hoeveel verschillende poules zijn er in de hoofdklasse o11? En kun je een team specificifiek voor bijvoorbeeld poule 6 indelen? (mocht deze minder sterk zijn)
  Gr,
  Richard

  1. Hi Richard. We spelen onder-11 hoofdklasse in poules van 8. Hoeveel poules er komen weten we pas als alle inschrijvingen binnen zijn. Een specifieke poule kun je niet aanvragen, wel kun je in Sportlink een niveau verzoek doen. Bij opmerkingen vul je dan in of t team hoog, midden of laag ingedeeld moet worden. Daar wordt dan zo goed mogelijk rekening mee gehouden. Gr Robert

    1. Hi Richard. Onder-11 hoofdklasse is inderdaad altijd 9×9. Deadline Sportlink weet ik niet precies, dat weet de competitieleider uiteraard wel ;). Gr Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *