Maandelijks archief: september 2015

O14 zaterdag: AFC op zondag

We hebben een doorbraak. Dit seizoen gelden voor het eerst de zaterdag/zondag-regel in de divisies ook in Onder-14 zaterdag. Alle teams in die poule spelen hun thuiswedstrijden op zaterdag, met uitzondering van AFC.

Het O14-1 team van AFC in de O14-zaterdag poule speelt z’n thuiswedstrijden op zondag. Clubs die hun teams om redenen van levensbeschouwelijke aard (religie) nooit op zondag laten spelen, kunnen contact nemen met AFC voor overleg. In dat geval past AFC zich aan (bv inplannen op zaterdag bij AFC, of de wedstrijd i.p.v. bij AFC bij de bezoekende club spelen). Betreffende club met bezwaren tegen zondag voetbal kan zelf contact nemen met de coördinator C-selectie van AFC voor praktische afstemming.

Update indelingen

Samen sterk, dat blijkt maar weer. Ondanks de vakantiespreiding in West 1 hebben we met elkaar de voorlopige indelingen kunnen bekijken, kunnen overleggen en de allerbelangrijkste wijzigingen kunnen doorvoeren. Net als ieder seizoen konden we niet alle verzoeken honoreren, maar wel de meeste.

Opvallend: steeds meer clubs geven ook “eerlijk” aan wanneer ze een minder  getalenteerde lichting hebben en lager ingedeeld te willen worden. Vijf jaar geleden ondenkbaar, nu kiezen echt steeds meer clubs voor het plezier van de kinderen.

Dank aan iedereen, aan de leden van de werkgroep en uiteraard aan competitieleiders Pascal Zegwaard en Wesley Lagerwey!

Bijgaand de actuele indelingen van E9x9, O12, O14-zaterdag en O14-zondag. We wensen alle kinderen, alle trainers, (overige) vrijwilligers, arbiters en uiteraard ook ouders en andere supporters veel plezier!

15.16 E 9×9 competitie-indeling 1e fase(01-09-15)

O12 zaterdag

O14 zaterdag

O14 zondag